Идеи за специална коледна трапеза
За много от нас, Коледа е любим и обичан празник. Малки и големи се радват на семейните моменти, прекарани заедно, размяната на подаръци и не на последно място – коледната трапеза, без която празниците не биха били същите. Ароматите на джинджифил, ванилия, канела, мандарини и вкусни гозби, са само част от пъстрата вкусова палитра на коледната трапеза.
На 25-ти декември официално настъпва краят на 40-дневния пост и е време за истинско пиршество за сетивата. На коледната трапеза можете да поднесете както традиционни ястия, така и да експериментирате с нови продукти и рецепти. Също така, може да пробвате класически ястия, към които да прибавите нови и интересни съставки или да ги поднесете по изтънчен начин.

Интересни акценти
Прието е коледната трапеза да е богата, но ние Ви съветваме да заложите на по-малко на брой гозби, които да са наистина вкусни, приготвени с внимание и любов. Това ще бъде оценено от Вашето семейство и гости.
Отделете си време и пригответе любим десерт – това със сигурност ще бъде „черешката на тортата“ за Вашата коледна трапеза.
Обърнете внимание и на подредбата на коледната трапеза – от сгънатите салфетки, през кокетните чаши до ястията в красиви подноси. Това със сигурност ще придаде очарование и топлина на Вашата маса.

Нашето специално предложение
Печено свинско с ароматни подправки и лук
Необходими съставки:
2 кг. обезкостено свинско
2 скилидки чесън
карамфил
кимион
лют червен пипер
листа от мащерка
черен пипер
сол
захар
1 ч.ч. зехтин или олио
2 с.л. лимонов сок
2 глави лук
За гарнитура: Зелева салата или картофено пюре
Начин на приготвяне:
1. Поставете чесъна, карамфила, кимиона, лютия червен пипер, мащерката, черен пипери и сол на вкус в хаванче и намачкайте добре всички съставки. Добавете зехтина и лимоновия сок. Разбъркайте добре, за да се получи еднородна смес. С получената марината полейте свинското месо и разнесете равномерно. Оставете на стайна температура за 30 мин., за да попият ароматите. В това време, загрейте фурната до 220°C.
2. Подредете лука, нарязан на тънки филийки в тавичка, поръсете отгоре с малко захар и сложете свинското месо върху него. Покрийте с фолио и печете за 20 минути. След това намалете фурната на до 170°C и печете за още 3 часа. След като е готово, оставате свинското месо за 20 минути, след което го нарежете на филийки и го сервирайте на коледната трапеза със салата или картофено пюре.
Пожелаваме Ви добър апетит и не забравяйте, че най-важното за коледната трапеза е да сте обградени от хората, които обичате!
Весели и уютни празници от „Марти Мар“ – Вашия перфектен доставчик!
